Drugo mesto za Irig u „Danu izazova 2019“

preuzeta fotografija

Na planetarnom nivou međunarodnog Dana izazova opština Irig našla se na drugom mestu u ukupnom plasmanu u kategoriji gradova do 20.000 stanovnika.Nakon što je koordinator Dana izazova TAFISA – Svetska asocijacija sporta za sve sabrala sve rezultate, utvrđeno je da je opština Irig pobedila dva grada u svojoj grupi. U pitanju su Mali Lošinj (Hrvatska) i Alekrim (Brazil), dok se u ukupnom plasmanu u kategoriji gradova do 20.000 stanovnika našla na drugom mestu, posle grada Šingo (Japan).

Podsećamo, zadatak Dana izazova, čiji ovogodišnji slogan je „VRATITE SVOJE ULICE… VRATITE SVOJU BUDUĆNOST!“, bio je da se 29. maja na celoj planeti što više ljudi bez obzira na pol, uzrast, nivo fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, socijalni status i slično bavi sportom minimalno 15 minuta. Na teritoriji naše opštine tog dana odazvalo se čak 40% stanovništva među kojima je bilo dece, učenika, studenata, turista, predstavnika svih institucija, preduzeća, ljubitelja sporta i zdravog života, uopšte.

Opština Irig i Sportski savez opštine Irig se zahvaljuju svima koji su tog dana pokazali dobru volju i zahvaljujući kojima se Irig i ove godine našao među najboljima.