Ovo je pištolj iz koga je pucano u Grčića u Vrdniku?

Osumnjičeni za ubistvo Nemanje Grčića (37) iz Beograda, člana Vojvođanske kriminalne grupe zadržani su u pritvoru do 30 dana.  Nakon zadržavanja, saslušani su u Višem javnom tužilastvu u  Sremskoj Mitrovici nakon čega je je ustanovljeno da postoje jake indicije da su Grčićeva nevenčana supruga Danijela Đ. ( 42)  i osumnjičeni za ubistvo Zoran D. ( 52)  zločin u Vrdniku počinili zajedno. Prema ranijem pisanju, Grčićeva nevenčana supurga sumnja se, otvorila je vrata iznajmnjenog apartmana i pustila Zorana D. iz Subotice koji je potom iz vatrenog oružja upucao Grčića. U početku je sve ukazivalo na mafijaski obračun, s obzirom da je žrtva od ranije poznata policiji kao jedan od najbližih sardanika Alena Kurine, vođe najvećeg Vojvođanskog klana.  Do preokreta je došlo kada je otkriven ljubavni trougao, navodno je Danijela bila u emotivnoj vezi sa osumnjičenim za ubistvo.

Pištolj i prigušivač koji se povezuje sa ubistvom Grčića pronađeni su na deponiji u Vrdniku. Pištolj marke češke Zbrojevka 9 mm sa prigušivačem pronađen je na 100-ak metara od mesta ubistva. U šutu su pistolj, bez šaržera našla deca koja su se tu igrala i slučaj je odmah prijavljen policiji.

Prema našem saznanju osumnjičeni Zoran D. je u zatvoru na izdržavanju zatvorske kazne, nije nam poznato za sada u kojem zatvoru izdrzava kaznu. U doba likvidacije bio je van zatvorskih zidina jer je koristio slobodan vikend, nezvanično saznajemo.