Iza atletičara “Srema” uspešna sezona

preuzeta fotografija

Tokom vikenda je u Beogradu održano poslednje u nizu dvoransko prvenstvo Srbije i to u koategoriji starijih pionira i pionirki, na kom su atletičari AK „Srem“ osvojili tri medalje- jednu zlatnu i dve srebrne!

Najuspešniji je bio Kremić Đorđe u disciplini skok u vis koji je pobedio svojim novim najboljim rezultatom 1,76m. Bio je veoma koncentrisan i samouveren, oborio je lični rekord za čitavih osam centimetara i potpuno zasluženo trijumfovao.

U trci na 2000m Andrej Joksimović, prošlogodišnji bronzani, je bio drugoplasirani u taktički veoma zahtevnoj trci, sa čestim promenama i nezghodnom konkurencijom. Uspeo je da sačuva snagu za dobru završnicu i u sjajnom finišu stigao do srebra sa 6:14,79.

Mila Miljković je na svoj četrnaesti rođendan takođe osvojila srebro u disciplini bacanje kugle (3kg) bacivši takođe lični rekord koji sada iznosi 11,14m. Ona je nova u ovoj kategoriji i pokazala je da će se i sledeće godine na nju morati ozbiljno računati.

Treba pomenuti i sjajnu Lanu Gavrilović, inače triatlonku, koja je oprobala snage sa atletičarima i za AK „Srem“ osvojila za nju odlično sedmo mesto na 1500m (5:20,85), Milanu Simić koja je bila deveta i loše prošla u skoku u dalj jer je imala problema sa odraznom daskom, devetu u kugli Tamaru Čonić i desetog na 800m Alerksandra Anđelkovića.

Stručni štab AK „Srem“ sa trenerima Đorđić Dragišom, Komlenić Bojanom i Erak Miroslava  i uprava kluba na čelu sa doktorom Miroslavom Kendrišićem su izuzetno zadovoljni postignutim rezultatima tokom ove zimske sezone.

Da podsetimo,  na dvoranskim prvenstvima osvojeno je ukupno devet medalja (pored već nabrojanih sa pomenutog pinonirskog takmičenja tu su i zlatna Anja Lajić (petoboj), još tri srebrne medalje Mirka Maune (3000m),  Tamare Jovanović (bacanje kugle 4kg), Maje Drljače (skok motkom) i bronzanih Slavka stevića(skok u vis) i Sanje Veselinović (skok motkom).

Kros trkači su, nakon odlično odrađenih zimskih priprema,  briljali na čuvenom Belom krosu, Mauna je pobedio u trci juniora, Joksimović i Kostadinović bili drugi u izuzetno jakoj konkurenciji.

Sve ovo su rezultati za ponos i nadu da će predstojeća sezona na otvorenom biti bogata novim odličjima.