Stiže gas i u iriška sela (Video)

“Uskoro gas stiže i u iriska sela” – izjavio je gostujući u  emisiji “Tema” predsednik Opštine Stevan Kazimirović. Gasifikacija te opštine je projekat za koji je u saradnji sa lokalnom samoupravom celokupan iznos obezbedio Srbija gas. Ugovor je već ranije potpisan, a radovi će se sprovoditi u naredne dve godine.

Paralelno sa izradnjom gasne, bice radjena i opticka mreza, a vrednost radova iznosi oko šest miliona evra, rekao je za novu Temu prvi čovek iriske opštine Stevan Kazimirovic. To je jedan od ukupno 39 projekata za koji je ova, najmanja opština u Sremu samo  u prošloj godini dobila kao  podršku sa viših instanci, istice Kazimirovic.

Gasifikacija je deo šireg projekta, a reć je o uredjenju izletista Letenka na Fruskoj gori. Podsećamo, na poslednjoj sednici vojvodjanske skupštine, usvojena je neophodna planska dokumentacija za otpočinjanje tog posla, koji podrazumeva ne samo vizuelnu modernizaciju objekata i izgradnju novih, nego i stavaranje kompletne infrastrukturne podrške tom sadržaju. Gas je deo toga.

Osim o gasifikaciji Iriga emisiji “Tema” koja je na programu Sremske, vaše televizije svakog četvrtka od 20 sati, govorićemo i o drugim aktelnostima vaznim za Irižane, kao i za razvoj tog dela Srema.