Ove godine vodovod u Bikić Dolu i u Privinoj Glavi

Lokalna samouprava u Šidu odlučna je u nameri da reši dugogodišnji problem vodosnabdevanja u fruškogorskim selima. Nakon Sota, kako nadležni obećavaju, ove godine će vodovod biti izgrađen i u Bikić Dolu i u Privinoj Glavi.

Meštani ovih sela snabdevaju se vodom iz bunara u svojim dvorištima, koju izvlače hidroforom i dopremaju u domaćinstva. Posebno im je teško leti, kada bunari često presušuju, a svesni su i da piju vodu ne baš zavidnog kvaliteta. A treba napojiti i stoku.

U Mesnoj zajednici Bikić Do se nadaju da će Opština Šid konačno rešiti ovaj višedecenijski problem.

Za nastavak radova na izgradnji vodovodne mreže u ova dva sela šidske opštine, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo spreman je da izdvoji 20 miliona dinara, koliko i Opština Šid. Kako ističu nadležni, ukoliko novca zatreba još, pomoći će i Uprava za kapitalna ulaganja, kako bi i domaćinstva u Privinoj Glavi i Bikić Dolu formalno živela u 21. veku.

Sprema se i projektna dokumentacija za izgradnju vodovoda u Ljubi, gde se još pre sedam godina počelo pa stalo, ne samo sa pričom, već i sa kopanjem u samom centru sela. A posle Ljube, na red bi trebalo da dođe i Molovin.