Predsednik Pokrajinske vlade posetio Irig

Predsednik Pokrajinske Vlade, Igor Mirović, posetio je fruškogorsku opštinu Irig, koja tradicionalno obeležava dan Svetog Trifuna, ujedno i opštinsku slavu. Tom prilikom, predsedniku Miroviću u najstarijoj Srpskoj čitaonici uručena je nagrada “Luča”, koju je Srpska čitaonica dodelila Pokrajinskoj vladi.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, posetio je Mihizovu kuću, čiju je rekonstrukciju finansirala Pokrajinska vlada sa 15 miliona dinara, a potom mu je na svečanosti u najstarijoj čitaonici u Irigu uručena i prestižna nagrada “Luča”, koju je čitaonica dodelila Vladi na čijem je čelu Mirović, a za doprinos razvoju kulture. U svom obraćanju, predsednik je istakao da je nagrada i obaveza za nova ulaganja i da je Irig do sada bio nepravedno zapostavljen, ali da će se to u budućnosti promeniti.

U sklopu obeležavanja Svetog Trifuna, opštinske slave, u Gradskoj kući u Irigu upriličena je svečlanost. Na svečanosti je obavljeno sečenje slavskog kolača. Tom činu prisustvovao je veliki broj zvanica iz društveno-političkog i kulturnog života regiona. Tom prilikom, prvi čovek iriške opštine, kazao je da se Irig ubrzano razvija i da će u narednom periodu započeti projekti biti završeni, a da se ulazi i u nove, poput gasifikacije.

Centralni deo proslave bio je u gradskoj čitaonici, gde su prigodna priznanja uručena i svima onima koji su tokom čitave godine posećivali ovu najstariju čitaonicu na ovim prostorima, negujući tako od zaborava pisanu reč.