Staza zdravlja

Turistička organizacija Šid je prošle godine započela izgradnju Staze zdravlja na Lipovači, investicije vredne 17 miliona dinara. Projekat je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za prvu fazu izgradnje obezbedilo 3 miliona, dok je 700.000 dinara izdvojeno iz opštinskog budžeta. Staza je planirana u dužini 3,5 kilometra i širine 2,5 metra, a uz nju će biti postavljen mobilijar u vidu klupa za odmor i kanti za otpatke. Iako je danas prohladno i pomalo vetrovito vreme, na našem poznatom izletištu zatekli smo ljubitelje prirode.

Kako ističu nadležni u Turističkoj organizaciji Šid, osnovni cilj ove investicije je stvoriti dodatni sadržaj za turiste i pozitivno uticati na privatni sektor kako bi ulagao u revitalizaciju ruiniranog objekta Lipovača.

Ceo projekat urađen je u skladu sa uslovima koje propisuje Pokrajinski zavod za zašitiu prirode. Izgradnja je planirana u 4 faze i radovi će biti nastavljeni početkom marta. Nesumnjivo je da je ovaj korak od vitalnog značaja za oživljavavanje izletišta koje će, nadajmo se, uskoro dobiti izgled kakav zaslužuje.