Školska slava proslavljena i u Osnovnoj školi u Kupinovu

Nekada Kupinik, a danas Kupinovo, jedino je sremsko selo, koje je bilo kraljevski grad i sedište srpskog despota Lazarevića i Đurđa Brankovića. Ovo, najlepše selo u južnom Sremu, koje se nalazi u Opštini Pećinci, vikend za nama, obeležilo je, kao i sve obrazovne ustanove širom Srbije, proslavljajući školsku slavu.

Bogatim i raznovrsnim programom, u prepunoj sali Osnovne škole “Dušan Vukasović Diogen” u selu Kupinovo u Opštini Pećinci, obeležena je školska slava Sveti Sava. Pored recitovanja, pojedinačnih i horskih izvođenja, i igara kulturno-umetničkog društva koje su pripremili sa svojim nastavnicima, svečanosti je prisustvovao i predsednik Opštine Pećinci, Željko Trbović, sa saradnicima, kolektiv škole, sveštenstvo, gosti i mnogobrojni roditelji. Kako je istakao predsednik Opštine Pećinci, nada se da će narednu školsku slavu, učenici i njihovi nastavnici dočekati u još boljim i kvalitetnijim uslovima, jer će se u narednom periodu raditi na kompletnom renoviranju škole.

Kako nalaže običaj i tradicija, posle upriličenog kulturno-umetničkog programa, školska slava proslavljena je sečenjem slavskog kolača. U miru, raspoloženju i sa velikim zadovoljstvom, direktorka osnovne škole “Dušan Vukasović Diogen” u Kupinovu, zahvalila se svim prisutnima što su došli i svojim prisustvom zajedno sa njima proslavili Svetog Savu.

Osnovnu školu” Dušan Vukasović Diogen” u Kupinovu pohađa više od 370 osnovaca, a prema rečima predsednika Opštine Pećinci, Željka Trbovića, radovi na kompletnom renoviranju  škole, koja postoji više od pet decenija, radovi će započeti u narednom periodu, pa će tako učenici i zaposleni sledeću školsku slavu dočekati u potpuno novom ruhu.