Pećinci: Prva konstitutivna sednica

U Skupštinskoj sali opštine Pećinci održana je konstitutivna sednica koju je otvorio najstariji odbornik, Jovan Ćirić i njom predsedavao do izglasavanja predsednika Skupštine opštine Pećinci, čijem se izboru pristupilo nakon verifikovanja odborničkih mandata i polaganja zakletve. Većinom glasova odbornika, novoizabrani predsednik Skupštine opštine je dr Dubravka Kovčević-Subotički.

Većinom glasova odbornika izabran je i predsednik opštine Pećinci Željko Trbović, magistar prava, koji je u predhodnom mandatu bio načelnik Opštinske uprave Opštine Pećinci. Po imenovanju, na mesto predsednika Oopštine, zahvalio se odbornicima na ukazanom poverenju i istakao da je bilo teško u predhodnom periodu, ali da je ipak mnogo toga urađeno i da će se na poboljšanju uslova života građana Opštine Pećinci nastaviti.

U novom sazivu pećinačkog parlamenta, 27 odbornika je sa liste “ALEKSANDAR VUČIĆ-SRPSKA NAPREDNA STRANKA-SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE-IVICA DAČIĆ”, koja je dobila najveće poverenje građana na decembarskim vanrednim lokalnim izborima i tri odbornika sa liste “DOSTOJANSTVENO, BEZ STRAHA-BATA MARKOVIĆ-DEMOKRATSKA STRANKA I LSV” – Živko Marković.