Atletski stadion

Atletski stadion u Sremskoj Mitrovici izgrađen je na lokaciji parka kod KP Doma, na kojoj je postojalo fudbalsko igralište. Ovde su trenirali fudbaleri “Trgovačkog” i mladi zaljubljenici u kraljicu sportova – atletiku, Atletskog kluba “Sirmium”. Rezultati AK “Sirmium” su inspirisali izgradnju stadiona na ovoj lokaciji, koja je obezbeđena upravo aktivnostima i upornošću uprave Atletskog kluba. Ovaj stadion zadovoljava sve kriterijume i visoke standarde za atletske discipline, a osnovni cilj ove ustanove jeste, svakako, promocija i unapređivanje fizičke kulture i sporta uopšte, a posebno atletike kao bazičnog sporta.

S obzirom na to da ustanova Atletski stadion u Sresmkoj Mitrovici ima najbolje uslove na prostoru Srbije kada su u pitanju bacačke discipline, u koje spadaju: koplje, kladivo, kugla i disk, ovde dolaze i sportisti iz Rume i Šapca, ali i drugih gradova u Vojvodini. Atletski stadion je nadaleko poznat kao rasadnik mladih i ambicioznih sportista, čija će imena ostati zapisana u analima sporta ne samo Sremske Mitrovice, već i Srbije. Dragana Tomašević, četvorostruka učesnica Olimpijskih igara i finalistkinja svih svetskih i evropskih atletskih šampionata, Tatjana Jelača, Vedran Samac, Marija Vučenović i Dunja Spajić, samo su neka od imena mladih atletičara koji su ponos svoga grada i države. Atletski stadion je ponosan na sve rezultate, a 2017. godinu pamtiće kao radnu i uspešnu.

Prema rečima direktora Gavrilovića, uprava Atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici u narednom periodu očekuje velike poslove, a jedan od njih je rekonstrukcija tribina. Naime, ovde već postoje konstrukcije montažnih metalnih tribina, ali bez nadstrešnice i plastičnih stolica, a postojeća sedišta su od trošnih dasaka, tako da bi se ovim podigao nivo funkcionalnosti i bezbednosti atletskog stadiona. Takođe bi se omogućilo sklanjanje od kiše i vremenskih nepogoda za vreme takmičenja i treninga za takmičare i gledaoce. Radovi na sanaciji tribina planirano je da startuju već na proleće. Pored ovoga, imaju i drugih planova.

Pored uspeha koje očekuju na domaćim, međunarodnim i svetskim takmičenjima na Atletskom stadionu, planiraju da izgrade i dečje igralište sa klackalicama, toboganima i ljuljaškama, koje neće ometati atletske aktivnosti. Treba istaći i to da svi građani mogu doći na ovaj stadion, kako bi se relaksirali, vežbali i uživali i to sve potpuno besplatno. Takođe, sve informacije o Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici, građani mogu videti i na sajtu atletskistadion.rs.