Obilazak radova u KOC-u

Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković obišao je danas radove na renoviranju sale Kulturno obrazovnog centra u Šidu. U toku je druga faza i radovi bi trebalo da budu završeni, kako je danas rečeno, do Svetog Save, odnosno 27. januara.

Izvođači radova ulažu maksimalne napore kako bi salu priveli nameni u što kraćem roku. Predstavnici lokalne samouprave se nadaju da će već proslava školske slave Svetog Save biti organizovana u novom, multifunkcionalnom prostoru, sa novim stolicama sa podiznim mehanizmom, obrađenim zidovima, novim podom, svetiljkama, zvučnom izolacijom, ventilacijom i klimatizacijom. Takođe, trebalo bi da se zamene i obrade postojeće drvene obloge i uredi tonsko-režijska platforma za scensko audio vizuelnu i svetlosnu opremu za realizaciju različitih programa. Na terenu su radnici firme “TRON TEX” iz Novog Sada.

Sala će imati multifunkcionalnu namenu, za potrebe pozorišta, bioskopa i organizovanje kulturnih programa i koncerata.

Predsednik Opštine, Predrag Vuković, ne krije zadovoljstvo brzom dinamikom radova.

Treba dodati i da će sala biti prilagođena i osobama sa invaliditetom tako što će se urediti i prilaz spolja, kao i ulaz iz kafea. Inače, ovaj projekat Opštine Šid, “Sačuvajmo kulturu Šida”, podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja i odobrilo 19 miliona dinara.