Poljoprivreda: Prihvaćen Predlog budžeta

Skupštinski odbor za poljoprivredu prihvatio je Predlog budžeta Srbije za 2018. godinu – za subvencije i kapitalne izdatke u iznosu od 34,3 milijarde.

Poljoprivredni budžet će naredne godine iznositi 44,109 milijardi dinara, što je za oko 5,4 milijarde više nego ove godine kada je iznosio 38,7 milijardi dinara.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Velimir Stanojević, na sednici Odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu je, gde je razmatran Predlog republičkog budžeta za 2018. godinu, rekao da će 90 odsto budžeta za poljoprivredu, 34,3 milijarde dinara, biti iskorišteno za subvencije i kapitalne izdatke.

“Od ukupnog budžeta za poljoprivredu za podsticaje će biti iskorišteno 30,6 milijardi dinara, od čega za direktna plaćanja 21 milijardu, dok je za ruralni razvoj opredeljeno 5,25 milijardi, a ove godine je za tu namenu bilo izdvojeno 3,8 milijardi dinara”, istakao je Stanojević.

Dodao je da je planirana gradnja kapitalnih objekata za vodosnabdevanje i atarskih puteva, a 300 miliona dinara je namenjeno kupovini ledolomca.