Droga NIJE tvoj izbor

U Kulturnom centru u Pećincima, održana je pozorišna predstava “Droga nije tvoj izbor”, a nakon predstave i tribina na temu borbe protiv narkomanije. Pored stručnjaka u tribini je učestvovala i predsednica Privremenog organa Opštine Pećinci, Dubravka Kovačević Subotički.

Jedan od načina da se mladima ukaže na globalni problem bolesti zavisnosti, u ovom slučaju narkomanije, kroz edukativne predstave, jedan je od načina da se dopre do svesti mladih, istakao je, na održanoj tribini u Kulturnom centru Pećinci autor predstave “Droga nije tvoj izbor”.

Nadležni iz pećinačke lokalne samouprave, iako u Opštini Pećinci nema registrovanih narkomana, organizovali su izvođenje predstave i tribine sa ciljem, da se mladi na ovaj način edukuju i upoznaju sa problemima koje nosi narkomanija. 

Edukativna predstava “Droga nije tvoj izbor“, bila je namenjena za učenike viših razreda sve tri osnovne škole i učenike pećinačke Tehničke škole, a upriličena je povodom svetskog dana borbe protiv side koji se obeležava 1. decembra od 1988. godine.