Dan posne hrane

Tokom trajanja Božićnog posta po tradiciji, učenici Srednje stručne škole “Branko Radičević” u Rumi, održali su danas, po dvanaesti put, svoju manifestaciju “Dan posne hrane”. Tom prilikom prisutnima je prikazana raskoš jela koja može da se napravi i sa namirnicama koje nisu životinjskog porekla.

Onima koji poste, slave posne slave, prezentacija učenika Srednje stručne škole “Branko Radičević” u značajnoj meri može da pomogne da prošire repertoar jela koja im se nalaze na trpezi. Svakako, tu je niz interesantnih, ukusnih i maštovitih posnih jela i za one koji ne poste.

Jedan od ciljeva je priprema hrane bez namirnica životinjskog porekla. Zajednički rad učenika i profesora dao je kreativne kombinacije.

Ukusni posni specijaliteti za vreme posta su značajni jer je upravo tada riba često na meniju. Jela mogu da se preme na bezbroj maštovitih načina i mogu da zamene tradicionalne specijalitete.

U toku Božićnog posta ne jedemo meso, beli mrs i jaja, a jela pripremljena na svojevrsnoj izložbi su upravo bez pomenutog. Tradicija će se nastaviti i narednih godina uz obogaćivanje ponude, što je težnja predstavnika škole.