Ministar omladine i sporta u Pećincima

Kako je tokom posete ministra omladine i sporta Vanje Udovičića rečeno, Opština Pećinci je, uz podršku Vlade Republike Srbije, još pre dve godine započela projekat predškolskog sporta, koji je danas čini izuzetnom, te se današnji sastanak između nadležnih iz lokalne samouprave Pećinci i ministra Udovičića odnosio na položaj mladih i dece u Opštini Pećinci.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je, sa svojim saradnicima, posetio Opštinu Pećinci, gde se sastao sa nadležnima iz ove lokalne samouprave kako bi se uverio da se ovde zaista ulaže u omladinu kada je u pitanju sport. Opština Pećinci je jedna od vodećih u Sremu, jer prepoznaje građane svih uzrasta i na ravopravan način vodi brigu o njima, istakao je ministar.

Sportski savez Opštine Pećinci jedan je od uspešnijih u regionu, takozvani pionir, koji broji 37 klubova na teritoriji opštine koja oko 20.000 stanovnika i koji iz dana u dan ulaže u mlade, ali i u ostale građane koji žele da se bave sportom.

Osim klubova za mlade, u Opštini Pećinci postoje i klubovi namenjeni za rekreaciju osoba trećeg doba. Sport je način života i vaspitanja, ali i ophođenja prema sebi samom i drugima, poruka je današnje posete ministra Udovičića.