Zatvoreni 38. “Višnjićevi dani”

38. “Višnjićevi dani”, koji su ove godine bili u znaku jubileja, jer su proslavljali 250 godina od rođenja Filipa Višnjića, završeni su prigodnim kulturno-umetničkim programom u Narodnoj biblioteci “Simeon Piščević” u Šidu.

Jubilarna manifestacija “Višnjićevi dani”, prigodnim kulturnim dešavanjima, proslavila je dane sećanja na Filipa Višnjića, te je tako poslednji dan ove manifestacije obeležen koncertom istoimene muzičke škole, ali i čitanjem najboljih učeničkih radova, posvećenim životu i delu ovog srpskog umetnika.

Inspiraciju za pisanje radova na teme koje proslavljaju značaj ovog umetnika, ali i srpskog naroda uopšte, učenici osnovnih i srednjih škola su veoma brzo pronašli i svoje misli predočili na papir.

Građani Šida su veoma ponosni što se u njihovom gradu obeležava ova manifestacija, koja je, kroz bogat kulturno-umetnički program, ove godine na jedinstven način obeležila dane sećanja na srpskog guslara.

Dodelom nagrada po literarnom konkursu, “Višnjićevi dani” su zvanično zatvoreni, a Narodna biblioteka “Simeon Piščević” je najboljim i najvrednijim učenicima poklonila lepe knjige, ali i besplatne godišnje članske karte.