Sokolsko društvo

Sokolsko društvo “Partizan” u Sremskoj Mitrovici je i danas stecište mladih. Oko stotinu aktivnih članova ovog društva ne daju da ono ode u zaborav. Ovde se svakodnevno radi na popravljanju psihofizičkog statusa dece i omladine, ali i onih starijih koji se sportom bave prrofesionalno ili rekreativno. Sokolsko društvo godinama unazad i dalje važi za jedno od omiljenih mesta u gradu na Savi, ali ni to nije slučajno,  jer, to pokazuju njihovi rezultati sa različitih takmičenja širom zemlje i inostranstva.

Grad Sremska Mitrovica, ponosan je na tradiciju i uspehe koje ostvaruje rasadnik mladih talenata iz Sokolskog društva.

O tome koliko su vredni i ambiciozni, pokazuju i mnogobrojni uspesi. Samo u prethodnih nekoliko meseci mitrovački sokoli osvojili su više od dvadeset madalja iz oblasti gimnastike, kako na pokrajinskim i republičkim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

Jedan od najvećih prioriteta, kako ističu, jeste to da se pojave na turnirima od Austruje do Grčke, ali i adaptacija i rekonstrukcija postojeće zgrade, koju će, kako kažu, uspeti da ostvare uz pomoć grada Sremska Mitrovica, a sve sa ciljem kako bi ovi mladi i uspešni sokoli imali što bolje uslove, jer to i zaslužuju.