Registracija stambenih zajednica

Građani Šida ovih dana pripremaju neophodnu dokumentaciju kako bi na vreme registrovali svoje stambene zajednice. Pre svega su održane skupštine stambenih zajednica na kojima su izabrani upravnici. Nakon toga, izabrani upravnici su u obavezi da podnesu prijavu za upis sa pratećom dokumentacijom, kako bi to na vreme predali Registru stambenih zajednica.

Na osnovu Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada, sa radom je počeo Registar stambenih zajednica. Građani Šida su ozbiljno shvatili ovaj zakon, te poštuju vremenske okvire u kojima svoje obaveze moraju ispuniti. 

Obrazac prijave za registraciju i obaveštenje o dokumentaciji, potrebnoj za registraciju stambene zajednice, građani mogu preuzeti elektronskim putem na sajtu Opštine Šid ili u zgradi Opštinske uprave Šid.

Postupak registracije pokreće se podnošenjem prijave za registraciju stambene zajednice, uz koju se prilažu sledeća dokumenta u originalu, overenom prepisu ili overenoj fotokopiji:

  • ZAPISNIK SA SEDNICE SKUPŠTINE STAMBENE ZAJEDNICE;
  • POPUNJEN OBRAZAC PRIJAVE ZA REGISTRACIJU STAMBENE ZAJEDNICE;
  • DOKAZ O UPLATI ADMINISTRATIVNE TAKSE;
  • OČITANA LIČNA KARTA PODNOSIOCA ZAHTEVA.

Lokalna samouprava apeluje da se građani odazovu ovom pozivu do isteka roka.

Ukoliko se registracija ne izvrši do 12. decembra 2017. godine, snosiće se novčane kazne, čiji će iznos dostići vrednost i do 2.000.000 dinara.