Novo naoružanje

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, obišao je danas vojni poligon u Nikincima na kojem su pripadnici Vojske Republike Srbije prikazali sredstva naoružanja i vojne opreme iz projekta “1500 +”. Usavršenim naoružanjem kojim se oprema Vojska Srbije prikazana je vojna vežba u kojoj je upotrebnjeno upravo naoružanje koje se poizvodi u Srbiji.

U Nikincima je na vojnom poligonu prikazan projekat “1500 +”,  koji predstavlja nastavak opremanja elitnih jedinica Vojske Srbije.

U prisustvu ministra odbrane, generala i pripadnika vojske, osim nove generacije streljačkog naouržanja i municije, prikazan je i ser komunikaciono-informatičke opreme sa odgovarajućim softverima za izvođačke bespilotne letilice. Cilj opremanja vojske je samo način da vojnik bude potpuno siguran i zaštićen.

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, izjavio je na vojnom poligonu u Nikincima da će ovim naoružanjem, koje je prouzvedeno u Srbiji, vojnik biti opremljen po najvišim standardima.

Nakon predstavljanja naoružanja, u kojem je najznačajniju ulogu imalo modularno oružje, Vojska Srbije predstavila je i multisenzorske platforme, zaštitnu balističku opremu koja u potpunosti štiti vitalne organe vojnika i oklopno vozilo “Lazar 3”. Najzapaženije oružje bilo je besposadno zemaljsko vozilo “Miloš” kojim se daljinski upravlja.