Bez liste čekanja

Zahvljujući lokalnoj samoupravi, u Predškolskoj ustanovi “Dečja radost” oformljena je nova grupa za decu uzrasta od tri godine. U ovom iriškom vrtiću ne postoji lista čekanja, sva deca su upisana, čime su sve molbe i zahtevi roditelja ispunjeni. Lokalna samouprava je obezbedila sva neophodna sredstva za kupovinu mobilijara u toj novotvorenoj učionici.

Dečja ustanova “Dečija radost” u Irigu oformila je novu vaspitnu grupu za najmlađe polaznike uzrasta od 3 godine. Učionica je dobila potpuno nov nameštaj, nove igračke koje će boravak ovim mališanima učiniti što prijatnijim.

U ovom iriškom vrtiću trenitno ima 15 vaspitno-obrazovnih grupi, a sa novootvorenom grupom ova ustanova nema listu čekanja, sva deca iriške opštine su upisana. Uz nesebično zalaganje vaspitača u radu sa decom i direktorke, koja kroz razne projekte obezbeđuje, sredstva za što bolje uslove ovaj vrtić je na zavidnom nivou.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom pored nove učionice, dečja ustanova je nedavno dobila novi krov, poboljšala grejanje, a u planu su i dalji radovi. Predsednik Opštine Irig ističe da je cilj lokalne samouprave da deca imaju najkvalitetnije uslove boravka.

Pored ulaganja lokalne samouprave u objekat u Irigu, istovremeno se ulaže i u poboljšanje uslova u vrtiću u “Vili” u Vrdniku.