Višnjićeva nagrada

U susret manifestaciji “Višnjićevi dani”, koja ove godine obeležava jubilej 250 godina od rođenja slavnog guslara Filipa Višnjića, raspisan je konkurs za dodelu prestižne nagrade. Nagrada se dodeljuje u dve kategorije: nagrada za životno delo i nagrada za mlade, starosti do 30 godina. Imena dobitnika biće objavljena na svečanom otvaranju “Višnjićevih dana”, a nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji, koja je, po programu, planirana za nedelju, 5. novembar.

Organizacioni odbor “Višnjićevih dana” doneo je Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodelu “Višnjićeve nagrade”. Oni, koji su je već dobili, čine komisiju koja će odlučivati o novom dobitniku.

Kulturno obrazovni centar raspisao je javni konkurs za dodelu “Višnjićeve nagrade”. Građani Šida, ustanove, javna i privatna preduzeća, mogu da daju svoj predlog za pojedinca koji se posebno ističe u svom radu iz oblasti kulture, i koji je, svojim radom, obogatio kulturni život opštine.

Kandidati mogu biti predloženi za dve kategorije:

I kategorija – Nagrada za životno delo;

II kategorija – Nagrada za mlade, starosti do 30 godina.

Konkurs je traje od 6. oktobra do 1. novembra.

Imena dobitnika biće objavljena na svečanom otvaranju “Višnjićevih dana”, 2. novembra, nakon podizanja zastave “Višnjićevih dana”, a nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji pretposlednjeg dana višednevne manifestacije – 5. novembra.

38. put, po redu, “Višnjićevi dani” biće obeleženi u šidskoj opštini ove godine sa izuzetno bogatim programom, koji će biti upriličen u KOC-u, Višnjićevu mestu, gde je veliki guslar svoj život i okončao, kao i u biblioteci “Simeon Piščević”, gde će biti upriličene promocije, koncerti, susreti pisaca.