Unapređivanje bezbednosti biciklista u saobraćaju

U prostorijama Mesne zajednice “22. avgust” u Sremskoj Mitrovici, održana je kampanja “Unapređivanje bezbednosti vozača biciklova”, u cilju edukacije i podizanja svesti biciklista u saobraćaju. Kampanju je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica, u saradnji sa Biciklističkim savezom Srbije.

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Biciklističkim savezom Srbije, održao je tribinu o bezbednosti biciklista u saobraćaju, odnosno edukaciju za vozače biciklova, o tome koje su im najčeše greške i čega treba da se pridržavaju u saobraćaju.

Najviše stradalih biciklista imaju između 46 i 64 godine, tako da su oni i najranjiviji u saobraćaju. Zbog toga, radi se najviše na tome da gradovi imaju što više biciklističkih staza, da imaju obeleženo mesto gde se biciklisti mogu kretati i, naravno, da sami biciklisti poštuju sva pravila bezbednog saobraćaja.

Ova kampanja je zamišljena tako da se, u sklopu edukacije, podigne svest i znanje biciklista o njihovom poštovanju propisa u saobraćaju, kao i nošenje potrebne opreme i svetlosne signalizacije, a sve u cilju smanjenja saobraćajnih nezgoda.

U narednom periodu očekuje se i sprovođenje akcije o bezbednosti dece u saobraćaju, koja će početi od novembra meseca po gradovima Srbije, među kojima će biti i Sremska Mitrovica.