Rumljani za uvođenje doživotne kazne

Fondacija “Tijana Jurić” organizovala je u Rumi potpisivanje peticije za uvođenje doživotne kazne bez prava na pomilovanje za ubice dece. Ruma je jedan od 48 gradova u kojem će se u toku dana prikupljati potpisi, kako bi Skupština i Vlada Srbije u Krivični zakonik uvela novu sankciju.

Ruma je jedan od 48 gradova u Srbiji u kojoj je na gradskom trgu i drugim punktovima po gradu organizovano potpisivanje peticije za uvođenje doživotne kazne za ubice dece. Cilj Fondacije je da se prikupi 500.000 potpisa. Rumljani podržavaju predlog za novi zakon, ali su i za strožije kazne.

Prema rečima Igora Jurića, osnivača Fondacije, u akciju je uključen veliki broj ljudi koji su se samoinicijativno prijavili da svakodnevno prikupljaju potpise na štandovima ili od vrata do vrata. Njegov cilj je da se podstaknu i roditelji i nadležni organi da bezbednost dece bude na najvišem nivou.

Fondacija “Tijana Jurić” je neprofitna organizacija osnovana 2016. godine sa zadatkom da doprinese većoj bezbednosti dece. Petnastogodišnju Tijanu Jurić, krajem jula 2014. godine, ubio je Dragan Đurić iz Surčina koji sada izdržava kaznu od 40 godina zatvora.