Ministar Stefanović u NAVAK-u

Potpredsednik Vlade, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas Nacionalnu vozačku akademiju NAVAK u Subotištu, gde se četvrti put održava sezona besplatnih treninga za vozače sa probnom dozvolom. Ministarstvo unutrašnjih poslova podržava NAVAK-ovu akciju “Život za mlade vozače” koja za cilj ima edukaciju i besplatnu obuku sigurne vožnje vozača sa probnom vozačkom dozvolom.

Nacionalna vozačka akademija četvrti put realizuje treninge i obuku u okviru akcije pod nazivom “Život za mlade vozače”. Akcenat ove obuke je na bezbednosti u sabraćaju i osiguranju automobila. Treninzi su besplatni, a celu akciju finansira DDOR osiguranje, koje će za ovogodišnju akciju izdvojiti oko 20 miliona dinara.

Ovu uspešnu akciju edukacije mladih vozača, koju sprovode Nacionalna vozačka akademija i DDOR osiguranje, podržava Ministarstvo unutrašnjih poslova. Treningu sigurne vožnje na poligonu akademije prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, koji je u razgovoru sa mladim vozačima istakao da se poštovanjem saobraćajnih propisa i zakona smanjuje broj nesreća, i da se toga pridržavaju.

Prema statističkim podacima koje su saopštili nadležni iz Nacionalne vozačke akademije u Subotištu polaznici treninga predhodnih grupa nisu izazvali ni jednu nesreću, 52 odsto njih manje učestvuju u nezgodama koje nisu oni prouzrokovali, a 100 odsto manje izazivaju nezgode u kojima ima poginulih i povređenih.