Završeni “Pudarski dani”

Proteklih dana Irig je bio ispunjen pesmom, dečjim smehom, vinom i svim onim, što sa sobom nosi tradicionalna manifestacija “Pudarski dani”. koja je ove godine održana po 25. jubilarni put. Najlepsi deo ove manifestacije bili su najmlađi, koji su pod maskama prošetasli “Vinskom ulicom” do bine, na kojoj su dobili diplome.

Pultovi sa izloženim vinima u okviru fruškogorskog Sajma vina “Pudarev izbor” nudili su posetiocima svoje proizvode, među kojima je i bilo vina od raznih vrsta voća.

Za sve posetioce, tokom četiri dana, koliko je manifestacija i trajala, bili su pripremljeni koncerti poznatih pevača, među kojima su “Amadeus bend”, Milan Topalović – Topalko i Dženan Lončarević. Poslednji dan manifestacije obeležen je prijemom u Gradskoj kući, koju je organizovao predsednik Opštine Irig. Na prijemu su prisustvovali predstavnici iz svih opština Srema, ali i iz opština Hrvatske i Bosne i Republike Srpske.

Predsednik Opštine Irig je jedan od osnivača i pokretača manifestacije “Pudrarski dani”, koja je u početku imala za cilj razvoj turizma i promociju vinogradarstva, a danas je postala tradicionalna manifestacija, koja ne okuplja samo ljubitelje vina i vinogradarstva, nego sve one koji vole druženje i očuvanje običaja.