Proslava krsne slave

Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva “Šid” proslavilo je krsnu slavu. Udruženje proslavlja Svetog Aleksandra Nevskog. Aleksandar Nevski je bio ruski knez i veliki svetitelj, koji je postao simbol borbe za očuvanje pravoslavlja, pa ga poštuju skoro svi narodi slovenskog porekla.

Proslava krsne slave Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Šid” prilika je da se, na jednom mestu, u prostorijama Udruženja okupe članovi, kao i gosti, i svi oni koji poštuju tradicionalnu povezanost srpskog i ruskog naroda, koja traje vekovima. Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva neguje upravo tu tradiciju, s namerom da se neraskidive veze između ova dva slovenska naroda još više učvrste.

Sveti Aleksandar Nevski krsna je slava Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Šid”. Aleksandar Nevski je bio ruski knez i veliki svetitelj, koji je postao simbol borbe za očuvanje pravoslavlja, pa ga poštuju skoro svi narodi slovenskog porekla.

U nameri da još više približi rusku kulturu članovima i poštovaocima, Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva, u narednom periodu, planira projekciju dokumentarno-istorijskih ruskih filmova, te i angažovanje na organizaciji predtakmičenja za učešće dece na takmičenju slovenskih zemalja u duhovnim i svetovnim pesmama.