Poseta pokrajinskog premijera

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, obišao je radove na izgradnji pristupne saobraćajnice i uređivanju kanalske mreže u industrijskoj zoni u Adaševcima. Sredstva za ove radove delom su obezbeđena iz pokrajinskog, a delom iz budžeta Opštine Šid.

Radove na izgradnji pristupne saobraćajnice putnog pojasa radne zone broj 8 u Adaševcima obišao je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović. Završetak radova na prvoj velikoj industrijskoj zoni u šidskoj opštini omogućiće dolazak investitora, što će obezbediti i otvaranje novih fabrika i pogona, otvaranje novih radnih mesta i smanjenje nezaposlenosti.

Ukupna vrednost radova na pristupnoj saobrćajnici je preko 32 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od Uprave za kapitalna ulaganja i iz opštinskog budžeta. Prva faza radova podrazumeva izgradnju pristupne saobraćajnice u dužini od oko 800 metara, širine 7 metara. Za izgradnju kanalske mreže opredeljeno je oko 12 miliona dinara preko Pokrajinskog skretarijata za poljoprivredu uz učešće Opštine Šid.

Pokrajinska Vlada nastaviće da investira u industrijske zone, koje su preduslovi za dolazak investitora i povećanje broja zaposlenih u novim pogonima. Deo radova u ovoj industrijskoj zoni, koji se odnosi na elektrifikaciju, mogao bi biti finansiran putem aktuelnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja.