Trovanje pasa

Udruženje za zaštitu životinja u Vrdniku prijavilo je slučaj trovanja najmanje 15 vlasničkih pasa i mačaka u ovom mestu. Trovanje i nestanci pasa učestali su u poslednjih 20 dana, a slučaj je zabrinuo, ne samo vlasnike ljubimaca, već i sve građane ovog mesta.

U poslednjih dvadesetak dana, građane Vrdnika je potresao i zabrinuo slučaj trovanja i nestanka pasa i mačaka. Prijavljen je slučaj najmanje 15 trovanja pasa, od kojih su 14 vlasnički psi, koji su otrovani u dvorištima vlasnika, a mnogo je ljubimaca koji se vode kao nestali.

Kako navode u Udruženju za zaštitu životinja “Zelena šapa” Vrdniku, otrovi za koje se sumnja da su korišteni, u ovom slučaju, izuzetno su toksični, te deluju i ukoliko se samo udahnu. Pogubni su i opasni, ne samo za životinje, već i za ljude i decu. Čekaju se rezultati analize.

Iz Udruženja “Zelena šapa” navode da imaju dobru saradnju sa JP “Komunalac” Irig, od kojih su dobili pomoć u zbrinjavanju pasa, te se nadaju pomoći i kada je ovaj slučaj u pitanju.

Kako navode, slučaj je prijavljen SUP-u, čeka se dostavljanje toksikološkog nalaza, te bi dokumentacija bila kompletna, kako bi se pokrenula istraga.