“Mitrovčani u ritmu Evrope”

Potpisan ugovor o saradnji i učestvovanju na projektu “Srbija u ritmu Evrope” između grada Sremska Mitrovica i organizatora ovog projekta, koji će se održati u Nišu 2018. godine. Poslednje takmičenje bilo je ove godine u Somboru, a pobednici su bile Nišlije. I ovog puta, Sremska Mitrovica se nada što većem broju prijavljene dece i još boljem plasmanu. Manifestacija okuplja svu talentovanu decu koja će se takmičiti u pevanju na stranim jezicima, kao i u plesu.

Potpisivanjem ugovora Sremska Mitrovica je postala jedna od 20 gradova koja će učestvovati na takmičenju u Nišu u okviru manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”. Grad Sremska Mitrovica će, po treći put, učestvovati na ovom projektu, i nada se što boljim rezultatima, a svemu tome će prethoditi profesionalna obuka i priprema dece za takmičenje. “U Nišu će deca Mitrovice predstavljati Norvešku i pevaće na njihovom jeziku”, rekla je za STV zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Projekat “Srbija u ritmu Evrope” postoji deset godina, a kako nam je istakao organizator ovog projekta, motiv za ovakav poduhvat su, pre svega, talentovana deca i želja za negovanjem evropskih vrednosti, kao i saradnja sa svim zainteresovanima. Pobednike ovog takmičenja očekuju nagrade, a glavna nagrada je putovanje u državu na čijem jeziku pevaju ili u neku drugu evropsku državu, kao i to da će grad pobednika biti domaćin sledećeg takmičenja.

Sva talentovana deca iz Sremske Mitrovice će, i ove godine, imati priliku da se prijave, a u decembru ih očekuje i audicija za takmičenje “Srbija u ritmu Evrope”, koja će se održati u junu, u Nišu, 2018. godine. Cilj ovog projekta je, pre svega, promocija interkulturalnosti, podsticanje mladih talenata u Srbiji, kao i njihovo očuvanje i implementiranje u kulturne institucije države.