Izgradnja stanice za pritisak vode

Izgradnjom Buster stanice problem sa vodosnabdevanjem jednog dela sela Stejanovci će uskoro biti rešen. U toku su radovi na izgradnji stanice koja će povećati pritisak vode. Tri ulice u tom selu su u poslednje vreme bili najizloženije nedostatku vode, jer se nalaze na samom kraju naseljenog dela Stejanovaca.

Meštani sela Stejanovci, koji žive u ulicama: Fruškogorska, Brilova i Slavka Segića već neko vreme imaju jako loš pritisak vode, zbog čega, kako kažu, ne mogu da zalivaju bašte, poje stoku, ali ni da se okupaju nakon teških poljskih radova.

Prema rečima meštana, njihov problem je što su te tri ulice na kraju sela, tako da dok voda dodje do njih skoro da je i nemaju.

Nadležni iz JP “Vodovod” su počeli sa radovima na izgradnji stanice koja će povećati pritisak tako da se u narednim danima očekuje i rešavanje tog problema.

Predsednik Saveta MZ Stejanovci, ističe da nije bilo pomoći lokalne samouprave kojoj se obratio za pomoć, da bi meštani još uvek imali problema sa vodosnabdevanjem.

Izgradnja stanice omogućiće jači pritisak, koji će bez otežavanja istu količinu vode isporučiti i najudaljenijim meštanima sela Stejanovci.