Oprema za vanredne situacije

Fondacija “Ana i Vlade Divac” donirala je Opštini Šid opremu za vanredne situacije. Ukupna vrednost granta, koji je obezbeđen u okviru projekta “Pomoći lokalnim samoupravama u vanrednim situacijama”, je deset hiljada dolara.

Čamac za spasavanje sa prikolicom i pratećom opremom deo je donacije koju je Fondacija “Ane i Vlade Divac” uručila Opštini Šid. Donirana oprema, koju čine i pumpa za izbacivanje vode, gumene čizme i tehnička oprema, namenjena je za vanredne situacije, kao što su poplave sa kojima se Opština Šid suočila 2014. godine.

Donirani čamac za spasavanje imaće primenu i van vanrednih situacija, a koristiće se, između ostalog, i za potrebe Kajakaškog kluba “Filip Višnjić” prilikom treninga kajakaša na vodi i organizovanja regata.

Posedovanje ovakve opreme u vanrednim situacijama, kakve su poplave, znači bržu i kvalitetniju reakciju u prvim trenucima kada je u pitanju spasavanje ljudi i imovine.

Ukupna vrednost donirane opreme, koju je Fondacija “Ana i Vlade Divac” Opštini Šid donirala u sklopu projekta “Podrške lokalnim samoupravama u vanrednim situacijama”, je deset hiljada dolara.