“Tragovi 2017”

Iz pozorišta “Dobrica Milutinović” stiže nam 5. jubilarno “Pozorišno leto Tragovi 2017.” koje će se održati u Lapidarijumu muzeja Srema od 28. jula do 5. avgusta, a ulaz je besplatan. Jedino predstava “Kerovi” će se odžati u pozorištu.

Naši Mitrovčani očekuju veoma zanimljivo pozorišno leto i nadaju se što većem broju predstava, u odnosu na ranije godine. Mnogi su pred našim kamerama pokazali interesovanje i spremnost da isprate ovogodišnji program ove manifestacije.

Iz pozorišta “Dobrica Milutinović” najavljuju veoma zanimljive predstave za naše građane, kako za najmlađe, tako i starije. Biće zastupljeni lagani sadžaji i male kratke forme, a sve u duhu letnje atmosfere. Gost pozorišnog leta biće i doajen glumišta Zijah Sokolović. Sve predstave počinju u 21 čas, a ulaz je besplatan. Nadaju se da će pozorišna manifestacija “Tragovi” prerasti jednog dana i u festival.

Raspored predstava je sledeći:

– Petak, 28.jul – predstava “Glumačka majstorska radionica”
– Nedelja, 30.jul – predstava za decu “Štrumpofi i majka prirode”
– Ponedeljak, 31.jul – predstava za decu”Marko Kraljević i zlatna tambura”
– Utorak, 2. avgust – poetsko veče “Glumci i pesnici”
– Petak, 4.avgust – “Kraljev put”
– Subota, 5. avgust – predstava “Kerovi”

Grad Sremska Mitrovica zaslužuje ovakvu manifestaciju, jer ima publiku za pozorište što se i potvrdilo poslednjih 5 godina, koliko traje “Pozorišno leto Tragovi”, kažu iz lokolane samouprave koja je i pokrovitelj samog događaja.

Pozorište “Dobrica Milutinović” biće i domaćin festivala “Susreti profesionalnih pozorišta Vojvodine”, ko je će se održati sledeće godine, a uvertiru predstavlja manifestacija “Tragovi”.