Međunarodna regata “Staniša Radmanović”

Međunarodna memorijalna kajakaška regata “Staniša Radmanović” održana je juče u Višnjićevu. Četvrtu godinu za redom regatu je organizovao kajakaški klub “Filip Višnjić” iz Višnjićeva, a na ovogodišnjoj regati učestvovalo je preko 200 takmičara.

Kajakaški klub “Filip Višnjić” iz Višnjićeva četvrtu godinu za redom organizator je Međunarodne kajakaške regate “Staniša Radmanović” koja se održava na reci Bosut. Na ovogodišnjoj regati, klub iz Višnjićeva imao je 26 predstavnika. Iako su samo dan pre nastupali na takmičenju u Rumi gde su osvojili tri medalje, uspeli su da skupe snage za takmičenje kojeg su domaćini i gotovo u svakoj trci u kojoj su učestvovali osvoje medalju.

Na regati u Višnjićevu učestvovalo je preko 200 takmičara iz 17 klubova iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nastup na regati Nemanju Stanivukovića podsetio je na početak bavljenja ovim sportom. Već pet godina je član kajak reprezentacije Srbije i ova trka bila je svojevrsna priprema za svetsko prvenstvo koje ga uskoro očekuje.

Podršku organizaciji regate koja se održava u znak sećanja na dugogodišnjeg trenera i jednog od osnivača kajakaškog kluba iz Višnjićeva, Stanišu Radmanovića, jednog od najboljih srpskih i jugoslovenskih kajakaša svih vremena pružili su Opština Šid i Turistička organizacija Šid.

Kajakaški klub iz Višnjićeva biće tehnički organizator 4. kola mini kajak lige koja se održava na reci Bosut u nedelju, 30. jula.