Karipski ples na plaži

Na gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici juče je održana plesna radionica za sve ljubitelje salse i baćate. Svi zainteresovani mogli su da nauče osnovne korake karipskih plesova i da uživaju u koreografijama profesionalnih plesača, kako sa Kube, tako i iz naše zemlje. Najboljim plesačima uručeni su vaučeri za “Belgrade Salsa&Bachata Festival”. Organizator je bio “Latina Blanka Sm” iz Sremske Mitrovice, uz podršku Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

Mitrovčani koji su juče posetili plažu u Sremskoj Mitrovici, imali su prilike da pogledaju, a i učestvuju u radionicama salse i da nauče osnovne korake ovog veoma dinamčnog plesa. Neki od njih su se pridružili profesionalnim igračima i uživali u latino ritmu.

Organizatori su pripremili dve radionice, salse i baćate, a najbolji su od kubanskih plesača dobili vaučere za radionice salse u Beogradu. Kasnije je priređeno i plesno veče, gde su posetioci mogli da uživaju u grupnim koreografijama i plesnim animacijama. Salsa žurke se oragnizuju unazad već 6 do 7 godina.

Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu će i dalje podržavati ovakav vid dešavanja, a sve u cilju promovisanja kulturnog leta Grada Sremska Mitrovica.

Gradska plaža će i u narednom periodu biti stanište ne samo plesnih radionica, već i drugih letnjih i veoma zanimljivih manifestacija, u kojima će naši građani moći da uživaju.