Hraniteljka deci migrantima

Tokom migrantske krize na putu ka boljem životu kojem se nadaju u nekim od zemalja EU mnoge porodice su se razdvojile. Različiti su bili razlozi odvajanja dece migranata od roditelja. Zahvaljujući hraniteljskim porodicama ova deca bila su zbrinuta na najhumaniji i najtopliji način u krugu ljudi velikog srca kakvo ima i hraniteljka iz Erdevika Danijela Ribar.

U domu Danijele Ribar u Erdeviku utočište je tokom migrantske krize do sada našlo šestoro dece koja su privremeno bila odvojena od svojih roditelja. Sami, nezaštićeni i bespomoćni, toplinu, ljubav i svu negu našli su u domu hraniteljike koja nije znala njihov jezik, ali je nepogrešivo razumela šta im treba. Bez obzira na majčinsko i životno iskustvo nije bilo lako brinuti se o petoro dece uzrasta od 13 meseci do 7 godina. Najveću pomoć imala je od najstarije devojčice Solav koja je preuzela brigu o braći i sestrama čekajući da majka, koja je rodila šesto dete, izađe iz bolnice i nastave započeti put.

Dom porodice Ribar mališani su napustili nakon pet dana. Danijela nikad nije saznala da li su stigli na željeno odredište i kako su sada. Teši je činjenica da je šesto dete koje je zbrinula Amir stigao u Nemačku. U njenom domu je proveo sedam meseci i zauvek ostao u srcu.

Danijela Ribar i dalje je u programu hraniteljstva. Danas brine o tri dečaka iz Srbije, a njen dom uvek je otvoren za svu decu migrante kojima je potrebno utočište.