4. “Kiflicijada” u Kupinovu

Četvrta po redu “Kiflicijada” održana je u Kupinovu uz učešće više udruženja žena iz Srema, ali i gostiju. Izloženo je više hiljada kiflica, a posetioci su imali priliku da probaju preko dvadeset vrsta.

“Kiflicijada” u Kupinovu održana je četvrti put. Posetioci su imali priliku da probaju ovaj tradicionalni kolač koji su napravile na različite načine žene iz petnaest udruženja žena iz Srema, kao i gosti iz Surčina, Jakova, ali i Republike Srpske.

Kiflice su redovna poslastica u većini domaćinstava ne samo u Sremu, ali ih Sremci posebno vole. Odatle i manifestacija posvećena njima. Na manifestaciji su posetioci imali priliku da probaju preko dvadeset vrsta kiflica.

Osim više hiljada kiflica koje su posetioci mogli da probaju, na manifestariji su izložene i rukotvorine sremskih domaćica. Kako kažu, ovakve manifestacije su potrebne pre svega zbog očuvanja narodne tradicije i običaja.

Na samom kraju dodeljena priznanja i nagrade za najukusniju slatku, slanu kiflicu i za najuređeniji štand. Ono što je sugurno jeste da u ovakvim događajima uživaju svi ljubitelji slatkih i slanih poslastica koji su svojim oduševljenjem domaćinima odali najveće priznanje.