Takmičenje u vožnji traktora

U cilju promovisanja poljoprivredne struke, ali i davanja važnosti propisima i bezbednosti u saobraćaju, Srednja poljoprivredna prehrambena škola “Stevan Petrović-Brile” u Rumi je organizovala prvo školsko takmičenje iz poznavanja saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje traktora. Na takmicenju je učestvovalo 9 učenika te srednje škole, ali i dva osnovca.

Kako bi skrenuli pažnju učenika na saobraćajne propise. ali i promovisali poljoprivrednu struku, nastavnici su organizovali prvo školsko takmičenje iz poznavanja saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje traktora u srednjoj poljoprivrednoj prehrambenoj školi u Rumi.

Na takmičenje se prijavilo ukupno 11 učenika od kojih dva osnovca iz OŠ “Ivo Lola Ribar” koji su izrazili želju da budu srednjoškolci upravo SPPŠ “Stevan Petrivić-Brile”.

Učenici su na improvizovanoj ulici sa pešačkim prelazom i pešacima zaobilazeći čunjeve pažljivo vozili traktore u dvorištu škole.

Vreme nije bilo ograničeno, a cilj takmičenja je bio ispoštovati propis, ali i pokazati takmičarski duh po čemu je ta škola poznata. Na kraju takmičenja i bodovanja učenicima su dodeljene diplome.