Zatvaranje Poljoprivrednog sajma

Danas je poslednji dan 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Na štandu generalnog sponzora sajma, Generali osiguranja, izvučen je dobitnik traktora marke “John deere”. Nagrada je otišla u poljoprivredno domaćinstvo u Bačko Dobro Polje.

Ovogodišnji, 84. Međunarodni poljoprivredni sajam u potpunosti je ispunio očekivanja, ističu nadležni, ali i posetioci. Samo podatak da je kroz kapije Sajma prošlo 130 hiljada posetilaca, što je za 10 odsto više nego prošle godine, dovoljno govori o učinku.

Generalni sponzor sajma, lider u osiguranju poljoprivrede u našoj zemlji, Generali Srbija i ove godine je organizovao nagradnu igu za sve vlasnike validnih polisa.

Na Izložbi organskih proizvoda i proizvoda s oznakama geografskog porekla predstavilo se pedesetak izlagača. Interesovanje koje su posetioci, pokazali za ono što se nudi premašilo je očekivanja. Kao jedan od razloga nadležni napominju da je u pitanju izuzetan kvalitet proizvoda od sirovina domaćeg porekla, a koje poseduju i sertifikat da je reč o organskim proizvodima.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Bosna i Hercegovina čiji su predstavnici izrazili želju da i dogodine dođu u Novi Sad na Sajam. Na ovogodišnjem sajmu saopštene su i značajne vesti kao što je neograničen izvoz jagnjećeg mesa u najmnogoljudniju zemlju i najava proširenja saradnje sa Kinom kada je upitanju agrar.