Uskoro izbori

Uskoro će biti održani izbori za članove saveta mesnih zajednica na području opštine Ruma. Na poslednjem skupštinskom zasedanju izglasana je Odluka o izmenama i dopunama Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Ruma, svim MZ uvedeni su privremeni organi.

U susret izborima za novi sastav saveta mesne zajednice u naseljenom mestu Mali Radinci očekuju rešavanje problema koji su za to selo tvrde gorući. Mahom se odnose na oronulu ili nedostajuću infrastrukturu.

Ljudi koji sada vode selo svesni su problema koje meštani stavljaju u prvi plan, tvrde da su preduzeli i određene korake da se poteškoće otklone. Ukoliko dobiju poverenje građana na sledećim izborima nastaviće tu politiku.

Na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta u Rumi izglasana je odluka o MZ, u svim MZ su uvedeni privremeni organi, a nadležni tvrde da su ovom odlukom pojednostavljeni uslovi za kandidovanje pre svega u smisu prikupljana i overe potpisa.

Na području Rume postoje četiri MZ i 16 seoskih mesnih zajednica. Očekuje se da će uskoro biti poznat datum raspisivanja izbora.