Sremski derbi pripao Rumljankama

U Sportskoj hali u Rumi odigran je sremski derbi, u okviru 20. kola Prve rukometne lige Srbije grupa “Sever”. U borbenoj i do samog kraja neizvesnoj utakmici, slavile su rukometašice “Slovena” pošto su “Srem” iz Sremske Mitrovice savladale rezultatom 26:25.

Rukometašice “Srema” iz Sremske Mitrovice bolje su otvorile utakmicu i prednost koju su stekle na početku, čuvale su tokom celog prvog poluvremena, koje je završeno rezultatom 13:15. U drugom delu igre, rezultatska klackalica na kraju je pripala Rumljankama, koje su za nijansu bile bolje u završnici susreta. Mitrovčanke nisu uspele da se revanširaju rukometašicama “Slovena” koje su slavile i u prvom delu sezone.

Velika želja da zadrže visoku poziciju na tabeli, navela je rukometašice “Slovena” da prikažu dobru igru i pobede u ovoj utakmici.

Brojna publika u Sportskoj hali u Rumi, imala je priliku da vidi borbenu igru na obe strane, o čemu svedoči veliki broj prekida, faulova i isključenja, iako bodovi osvojeni u ovoj utakmici neće promeniti stanje na tabeli.

Trku za plasman u viši rang takmičenja, rukometašice “Slovena” izgubile su u dve utakmice na gostovanju, pa će propuštenu šansu potražiti u narednoj sezoni. Sada su treće sa 30 osvojenih bodova, dok rukometašice “Srema”, tri kola pre kraja prvenstva, zauzimaju šesto mesto sa 21 bodom.