“Šetnjom do zdravlja”

Savez društva Vojvodine za borbu protiv raka i Planinarsko društvo “Poštar” iz Novog Sada okipili su preko 100 ljubitelja prirode, planine i pobornika zdravog života u šetnji od Manastira Vrdnik – Mala Ravanica stazom dugom 15 kilometara. Cilj ove akcije koja je okupila, pored starijih ljubitelja prirode i učenike osnovne škole, jeste podrška obolelima od raka, a i skretanje pažnje da je pešačenje kroz prirodu jedan put do zdravlja.

Akcija “Šetnjom do zdravlja” – “Deca i roditelji pešače zajedno” se održava drugi put, a najveću podršku ima od onih koji najbolje poznaju prirodu, Planinarskog društva “Poštar”.

Pokretač ideje pešačenja kroz prirodu je Savez društva Vojvodine za borbu protiv raka koje, tokom svog postojanja od 50 godina, stavlja akcenat na bavljenje fizičkom aktivnošću kao jedan od načina prevencije.

Učenici u pratnji nastavnika, deca sa roditeljima, kao i planinari i oni koji su se okupili kao ljubitelji prirode i podrška obolelima, pešačili su stazom dužine 15 kilometara da 577 metara uspona. Predviđena staza je u obliku broja osam, tako da su se drugom stazom vratili na prvobitno mesto polaska.