Prezentacija zadrugarstva na Sajmu poljoprivrede

Na ovogodišnjem 84. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu današnji dan bio je između ostalog, posvećen i udruživanju u zadruge, odnosno zadrugarstvu. Kao primer dobre prakse, svoja iskustva i potencijale prisutnim gostima i svim zainteresovanim posetiocima, predstavila je Zemljoradnička zadruga “Voćar” Slankamen, kao najbrojnija zadruga u Sremu.

Zemljoradnička zadruga “Voćar” Slankamen, kao jedna od najvećih zadruga u Sremu svoj rad i potencijal predstavila je i na ovogodišnjem 84. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Ova zemljoradnička zadruga drugu godinu za redom učestvuje na Sajmu sa prezentacijom zadrugarstva.

Podršku u prezentaciji zadrugarstva “Voćaru” iz Slankamena pružio je i Zadružni Savez Vojvodine. Udruživanje u zadruge je jedan od najboljih načina da se unapredi konkurentska pozicija na tržištu, a posebno ako su u pitanju proizvođači sa malim posedima.

Upoznavanje sa primerima dobre prakse zadrugara je svakako preporuka za one koji razmišljaju u smeru udruživanja. A najbolje mesto za to su upravo sajmovi koji nude mogućnost upoznavanja sa ulovima, smernicama i učlanjenjem u zadrugarstvo.