Preporuke za tretmane

U emisiji “Paor” stručnjaci ponovo daju savete za tretmane koji su poželjni u narednom periodu kada je u pitanju poljoprivreda. Situacija na terenu i vremenske prilike govore da je zaštita useva i voćnjaka neophodna i da treba razmišljati u tom smeru na poljoprivrednim površinama. Detaljnije u “Paoru” koji se na program STV emituje u nedelju sa početkom od 13:30 časova.

Kukuruz je počeo nakon zahlađenja intenzivnije da raste. U zavisnosti od vremena setve nalazi se u različitim fazama o početka nicanja do faze 4 do 5 lista. Stručnjaci savetuju da se u narednom periodu suzbiju korovi kojih ima na parcelama, jer kišni period pored neophodne vlage u zemljištu pogoduje i razvoju korova.

Kada su u pitanju voćne kulture zaštita je intenzivna protiv bolesti. Preporuke stručnjaka su da se obrati pažnja na prisustvo štetnih insekata, ali i na bolesti i da se pristupi tretmanima.

Opširnije na pomenute teme možete se detaljnije informisati u novom izdanju emisije “Paor” koji se na program STV emituje u nedelju sa početkom od 13:30 časova. U okviru emisije očekuje vas i novo izdanje Oglednog polja u kojem pratimo faze razvoja 9 različitih hibrida kukuruza 500 fao grupe zrenja.