Izglasan drugi rebalans budžeta

Na sednici Skupštine Opštine Irig usvojena je Odluka o drugom rebalansu budžeta Opštine Irig za 2017. godinu. Nakon usvajanja rebalansa iriški budžet iznosi preko milijardu dinara. Novčanim sredstvima koja su odobrena sa viših nivoa vlasti finansiraće se važni projekti koji za cilj imaju poboljšanje života stanovnika te sremske opštine.

Na sednici Skupštine Opštine Irig odlukom većine odbornika izglasan je drugi rebalans kojim se opštinski budžet uvećava za oko 300 miliona dinara. Tim sredstvima planirana je sanacija zgrade OŠ “Dositej Obradović” u Irigu, konstrukcija Ambulante u Krušedolu, ali i značajni projekti u oblasti vodosnabdevanja.

Pored toga, predviđeni su i radovi na preuređenju atarskih puteva, kao i sredstva za odvodnjavanje. Svi ti projekti podrazumevaju učešće Opštine, ali i druge izvore finansiranja, te je rebalans bio neminovan.

Opština Irig je jedina opština u Sremu, a među retkima u Vojvodini, koja je zbog priliva novca u opštinsku kasu, za prvih pet meseci ove godine donela dva rebalansa.