Derbi opravdao očekivanja

Na stadionu fudbalskog kluba “Fruška gora” odigran je derbi opštinske lige Ruma – Irig, gde su domaći u okviru 23.kola opštinske lige Ruma – Irig dočekali ekipu “Sremca” iz Dobrinaca. Derbi je svakako opravdao očekivanja, a posle pobede koju je ostvarila u ovoj utakmici “Fruška gora” nalazi se na prvom mestu na tabeli.

U debri utakmici opštinske lige Ruma – Irig u kojoj su se u sastali “Fruška gora” i “Sremac” iz Dobrinaca uz prisustvo nekoliko stotina gledalaca, viđen je dopadljiv fudbal i borba na obe strane. Dva gola postigli su domaći i to u drugom delu igre. Strelac prvog gola bio je Cvetićanin, dok je na 2:0 za Fabriku povisio Janjić.

Trener gostiju je svestan da će do kraja biti jako teško da se vrate na prvo mesto, ali zna da “Sremac” ima dobru sportsku priču koju se trude da nastave i prošire, ukuljučujući veliki broj dece u klub.

Trener domaćih rekao da je ova pobeda  i celo prvenstvo plod, pre svega, pravog drugarstva koje vlada u klubu.

Da je teži deo posla završen, smatra golman “Fruške gore” i nada se pobedama u svim utakmicama do kraja prvenstva, kako bi ostvarili svoj cilj, a to je plasman u viši rang takmičenja.

Posle 23 odigrana kola, “Fruška gora” je prva sa 49 bodova, dok “Sremac” ima 48. Ostalo je još tri kola do kraja kada ćemo saznati ko će se plasirati u međuopštinsku ligu Srem. U narednom kolu “Fruška gora” gostuje “Fruškogorcu” u Malim Radnicima, dok “Sremac” dočekuje “Borac” iz Stejanovaca.