Dan SSŠ “Borislav Mihajlović Mihiz”

SSŠ “Borislav Mihajlović Mihiz“ u Irigu obeležila je Dan škole. Škola je osnovana 2009. godine te spada u red mlađih srednjih škola. Obrazuje učenike iz oblasti trgovine, ugostiteljstva, turizma i poljoprivrede, kao i proizvodnje i prerade hrane. Bleži sjajne rezultate i uspehe i na nivou Republike. Svečanosti povodom obeležavanja Dana škole prisustvovala je delegacija iz Slovenije, predstavnici lokalne samouprave, kao i  nadležni iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

SSŠ “Borislav Mihajlović Mihiz“ slavi osam godina postojanja. Školu pohađa 162 učenika, na tri obrazovna profila: turistički tehničar, kulinarski tehničar i jedini smer u Srbiji vinogradar- vinar. Direktorica škole je istakla da je ponosna jer je direktor jedne ovakve ustanove i izrazila zadovoljstvo zbog delegacije iz Slovenje koja je posetila ovom prilikom školu.

Učenci skole pripremili su povodom obeležavanja Dana škole dramski i muzički program. Povod dolaska gostiju iz Sovenije su između ostalog dogovori zbog dalje saradnje sa iriškom školom.

Da Irig zaslužuje podršku lokalne samouprave i Pokrajine, a da će školska uprava omogućiti da se kvalitet rada koji je već na visokom nivou ustali istakao je savetnik školske uprave Novi Sad.

Učenici SSŠ “Borislav Mihajlović Mihiz“ mogu da se pohvale sjajnim uspesima i rezultatima na takmičenjima i na nivou Republike, te im je ovom prilikom predsednik opštine uručio priznanja.