Dan izazova

U organizaciji Sportskog Savez Opštine Irig i Kancelarije za mlade održan je Dan izazova u Irigu, pod sloganom “Pokreni se, razvedri se”. Dan izazova je međunarodno priznata manifestacija. Kordinator je TAFISA – Svetska Asocijacija sporta za sve. U pitanju je dan aktivnog življenja u kojem se ne biraju najsposobniji.

Dan izazova je već tradicionalna, ali i međunarodno priznata i afirmisana manifestacija, čiju realizaciju kordinira TAFISA – Svetska asocjacija sporta za sve, a već dvadesetdve godine se obeležava kod nas. Kroz ovaj program se uključuje više gradova i opština u Srbiji. Dečija ustanova “Dečija radost“ već nekoliko godina sa Opštinom Irig i Sportskim Savezom Irig obeležava ovaj dan.

Na dan izazova su animirani svi, oni najmlađi, đaci, ali i stariji. U OŠ “Dositej Obradović“ je održan javni čas, gde su deca igrala fudbal, košarku, ali se bavila i drugim aktivnostima u zavisnosti od uzrasta. Takođe, srednjoškolci iriške škole su učestvovali tako što su izašli ispred škole i sa svojim profesorima animirali građane da se priključe.

Ova planetarna akcija se organizuje sa ciljem animacije što većeg broja građana radi uključenja u rekreativne aktivnosti sa sportskim i kulturnim sadržajima kroz igru i zabavu.

Kordinator Međunarodne asocijacije sporta za sve i izvršni sekretar Sportskog Saveza Opštine Irig je istakao važnost ove manifestacije, posebno za decu.

Dan izazova kreira entuzijazam i samosvest. To je dan aktivnog življenja u kojem nema najboljih, dan koji angažuje sve.