U maju rešenje vodosnabdevanja u Stejanovcima

Početkom narednog meseca počinju radovi na sanaciji podstanice na crpnoj pumpi u nadležnosti rumskog “Vodovoda”. Ovim radovima koje finansira Pokrajina udelom iz budžeta Opštine, rešiće se problem vodosnabdevanja Stejanovčana, na višim delovima sela, posebno u letnjem periodu.

Rešenje problema sa vodosnabdevanjem rumskog sela Stejanovci konačno se nazire. Za vreme letnjeg perioda, posebno viši delovi sela imaju problem sa slabim pritiskom vode, do 0,5 odsto, kažu meštani.

Iz nadležnog preduzeća “Vodovod” iz Rume poručuju da sanacija podstanice na pumpnoj stanici za povišenje pritiska počinje u maju, a krajem istog meseca plan je da bude i završena.

Udeo Opštine je 22 odsto, odnosno 423 hiljade dinara, od ukupnog iznosa sredstava na projektu vrednosti 1,9 miliona dinara iz Pokrajinskog budžeta, za povišenje pritiska vode za potrebe naselja Stejanovci. Nakon Stejanovaca, plan je da se sličan problem reši u još nekoliko seoskih sredina koje za vreme letnjeg perioda i pojačane potrošnje vode na vodovodnoj mreži imaju otežano vodosnabdevanje.