Sajam zapošljavanja

Danas je počeo Sajam zapošljavanja u opštini Pećinci, koji je organizovan kao mera aktivne politike zapošljavanja. Sajam je počeo u 11 časova u Šimanovcima, a organizovala ga je Nacionalna služba zapošljavanja Filijala Sremska Mitrovica. Organizaciju Sajma pomaže lokalna samouprava. Nadležni, ističu da su te aktivnosti deo Lokalnog akcionog plana za 2017. godinu. Potrebe za novim radnicima prezentovalo je 20-ak poslodavaca, a ponuđeno je oko 200 radnih mesta.

Da bi lakše pronašli posao mnogi su se odlučili da posete sajamsku manifestaciju, kako bi u direktom kontaktu sa većim brojem poslodavaca izneli svoje profesionalne karakteristike ili se možda na licu mesta dogovorili o uslovima zapošljavanja.

Cilj poslodavaca na sajmu je da pronađe što kvalitetniju radnu snagu. Za početak se prikupljaju radne biografije, a potom se obavi i razgovor sa nezaposlenima.

Sajam organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala u Sremskoj Mitrovici, a  u sklopu sprovođenja aktivnih mera politke zapošljavanja, a sve radi smanjenja broja nezaposlenih na evidenciji.

Ovogodišnji sajam otvorila je predsednica opštine koja je još jednom svojim prisustvom potvrdila zapravo spremnost lokalne samouprave da pomogne u rešavanju problema nezaposlenih na teritoriji te sremske opštine.

Na ovom sajmu bila su najtraženija zanimanja elektro i mašinske struke, a pravi efekti sajma tek će se videti u narednom periodu.