Popis objekata priveden kraju

Iz nadležnog Odeljenja za urbanizam i građenje u Rumi, poručili su da se proces popisa nelegalnih objekata priveo kraju, te da su još ostali pojedinačni slučajevi i prijave po selima. Popisano je preko 5 hiljada objekata, te ostvareno preko milion dinara u budžetu Opštine za prva tri meseca tekuće godine.

Rumljanin, Branko Kašić, svoju porodičnu kuću od 100 kvadrata legalizovao je tokom same gradnje, dok je sada u procesu legalizacije pomoćnih objekata. Ono što sada čeka, jeste rešenje o rušenju, čime se pokreće sam postupak legalizacije.

U budžet rumske Opštine, prošle godine slila su se sredstva u iznosu više od 4 miliona dinara, dok je za samo prva tri meseca ove godine kroz legalizaciju objekata ostvareno više od milion dinara.

BROJ DONETIH REŠENJA I POPISANIH OBJEKATA U 2016. GODINI
386 Rešenja
1668 Popisanih objekata

BROJ DONETIH REŠENJA I POPISANIH OBJEKATA U 2017. GODINI ( JANUAR – APRIL )
221 Rešenje
5025 Popisanih objekata

Gostujući u rumskom “Sremu na dlanu”, šef Odeljenja za urbanizam podsetila je da ostvareni prihodi od legalizacije, tj. takse, raspodeljuju se u odnosu 70 odsto Opštini i po 15 odsto prihoda od takse Pokrajini i Republici.

Od ukupnog broja popisanih objekata, preko 1000 je stambenih, 70 poslovnih, dok ostatak i najveći broj nelegalno izgrađenih objekata čine pomoćni objekti.